news-iconNoutăţi şi Evenimente

Study tour la ski in regiunile Zell am See/Kaprun si Schladming-Dachstein

Study tour la ski in regiunile Zell am See/Kaprun si Schladming-Dachstein - 9 zile pline de ski pe cele mai bune partii, vizitarea atractiilor de iarna, hoteluri partenere, party in stil romanesc si ospitalitate specifica Austriei.

Timp de 9 zile am avut bucuria sa invitam alaturi de noi si partenerii din Austria din regiunile Zell am See/Kaprun si Schladming-Dachstein 7 parteneri din agentiile de turism specializate in promovarea produsului Austria: Nova Travel/Bucuresti, Edelweiss Travel/Bucuresti, Supertours/Brasov, Skipass by Sfara Tours/Cluj Napoca, Ruefa Escape/Timisoara, Amirante Travel/Arad si nu in ultimul rand o agentie nou infiintata, dar cu multa experienta, Origo Travel din Tg. Mures. Le multumim si aici inca o data si ne bucuram ca au acceptat invitatia!

Programul nostru a fost impartit in doua perioade, study tour-ul avand loc intre 29.11 si 06.12.2012. Intre 29.11-03.12 am fost prezenti la Zell am See/Kaprun unde am fost intampinati si am inceput programul cu o cama de  vin fiert chiar in piata de Craciun din Zell am See. Ce nu v-am spus este ca perioada s-a nimerit perfect si am avut ocazia sa participam alaturi de alti peste 700 de romani la evenimentul unic Romanian Ski Days dedicat celor care ard de nerabdare sa isi dea drumul pe schiuri si snowboarduri chiar de Ziua Nationala si sa ia parte la concerte si petreceri foarte tari unde altundeva decat in indragita noastra regiunea Zell am See/Kaprun!

Am avut parte de 3 zile pline de ski, chiar daca stim ca in perioada aceasta a anului vremea nu e cea mai prietenoasa, e ceata si ninge. Dar ziua cu soare si cer curat ne-a facut sa ne schimbam parerea si sa ne invite sa savuram din plin partiile pregatite parca numai pentru noi!

Am fost cazati la hotelul Vier Jahreszeiten 4* din Kaprun unde pe langa ospitaliatea minunatei familii Fossl si a intregului personal, am savurat din plin delicatesele care ni se pregateau in fiecare seara. Camere spatioase, luminoase si confortabile ne pregateau somnul si odihna pentru zilele ce aveau sa urmeze.

Un tur cuprinzator la Grand Hotel Zell am See 4*  si o vizita de relaxare si cina la Tauern SPA 4*S Kaprun ne-a consolidat imaginile si informatiile anterioare.

Programul nostru continua la Schladming-Dachstein, din 3 pana in 6 decembrie am savurat din plin minunata zona cu ghetarul sau impunator! Dupa un drum cu trenul de aproape 2 ore si peisaje excelente, sosim si suntem intampinati de partenerii nostri din regiune. Ne cazam in Rohrmoos, la aprox 5 km de centrul localitatii Schladming, pe unul din versantii care inconjoara valea, la hotelul cochet, nou construit de 4* ARX. Camere primitoare, moderne si minimaliste, un spatiu de relaxare cu 3 saune, un bufet bio la micul dejun si gazde zambitoare spun totul despre hotelul la inaltime (1050m) ARX. Cina delicioasa ne pune la povesti si informatii despre program si regiune.
In cea de-a doua zi vizitam noul hotel Falkensteiner din centrul Schladmingului cu o vedere perfecta asupra partiei pe care se va desfasura Campionatul Mondial de Ski Alpin in februarie 2013. La doar cativa zeci de metrii, ne astepta hotelul Royer, un hotel cu traditie, camere noi renovate si numeroase oferte de petrecere a timpului liber: terenuri de tenis, bowling, o piscina spatioasa si multe alte atractii. De aici nu mai avem decat un pas pana la Centrul de Conferinte si desigur renumitul Planet Planai, miezul evenimentelor care vor gravita in jurul Campionatului Mondial de Ski Alpin. Cu o infrastructura impresionanta, investitii majore si oferta de ski la standardele cele mai inalte sunt toate aici la Schladming Dachstein.

Si da! Am schiat si pe partia pe care va avea loc Campionatul Mondial, si da, este excelenta, trebuie sa ma credeti sau cel mai bine sa mergeti sa vedeti toate minunatiile de la Planai! Caci ele exista si noi am avut ocazia sa le vedem inainte de inceperea sezonului, cand inca sunt in toi pregatirlie. In jurul punctului de pornire al telecabinei sunt amplasate hoteluri unul si unul, la doar cativa metri aveti supermarket-uri si zona pietonala cu restaurante si magazine cochete. Sa nu uitati ca la ski nu termini ziua fara un apres-ski bine-meritat, iar la Schladming il gasiti chiar la baza partiei pe cel mai mare din Europa: Hohenhaus Tenne - amplasat pe 4 etaje cu terase si spatiu pentru 1200 de oameni.Sa inceapa sezonul de ski!