news-iconNoutăţi şi Evenimente

Ötztal Event 2013

Din 12 până în 14 aprilie, Austria Incoming a avut plăcerea să organizeze pentru a treia oară în Austria, un eveniment special pentru cei mai apropiați parteneri din agențiile de turism și presă din țară. De această dată locația aleasă a fost regiunea Ötztal, cunoscută în rândul românilor pentru localitățile Sölden și Längenfeld, pentru domeniul schiabil impresionant și petrecerile apres-ski devenite istorie. La 80 de km distanță de Innsbruck , după câteva serpentine molcome, munții încep să se apropie, pereții de stâncă lasă doar un pic de loc drumului și hotelurilor cochete din valea Ötztal. Aproape de mijlocul văii, după o ultimă cotitură la dreapta, ajungem la desinația noastră finală, complexul wellness AQUA DOME Tirol Therme 4*S. Spațiile largi și ospitalitatea, precum și cele 40 de camere noi inaugurate în decembrie 2012 (decorate cu lemn și materiale tradiționale) atrag mereu atenția și oaspeții.

Odată cu vremea bună, apar și primii noști invitați, parteneri de la marile agenții din țară specializate pe Austria: Edelweiss Travel, SkiPass, Cocktail Holidays, Nova Travel și desigur parteneri dragi de-ai noștri din presă și media: Ziarul Financiar, Antena 1, TVR Cluj, Blog LumeaMare, Blog Vacanța în Doi. Aceștia au fost întâmpinați de reprezentanții hotelului și de directorul regiunii Ötztal , d-l Oliver Schwarz. Gazde în acest week-end au fost destinațiile: Alpii Vienezi, Mostviertel, Millstätter See, Parcul național Hohe Tauern-Carinthia, Abtenau, Gastein, Hochkönig, Zell am See-Kaprun, Ötztal, Arlberg, Bregenzerwald.

După un delicios bufet, invitații noștri au ocazia să se relaxeze în camerele sau spațiul wellness al hotelului, noul SPA 3000 cu numeroase tipuri de saune, spații de relaxare și odihnă este exact ce au nevoie după o călătorie îndelungată. Dar programul abia a început, un moment unic îi așteaptă pe oaspeți, o poveste și o locație fascinantă, un erou contemporan prin această deosebită punere în scenă de pe ghețarul Rettenbach din Soelden. După un drum de aproape 40 de minute cu microbusul, o diferență de nivel de peste 1000 de m, ajungem la scena de pe ghețar, la 2600 de m. Imaginați-vă 7000 de spectatori transportați într-o perfectă ordine la o astfel de altitudine.
Ne-am instalat în tribuna dedicată presei și am așteptat curioși începutul show-ului. Nicio secundă de întârziere, niciun nor sau o rafală nu a decalat startul unei povești memorabile, unei ore de fascinație, tehnică, curaj, precizie și spectacol, unde altundeva decât la Soelden! Elicoptere, parașutiști pe schiuri, ratracuri care oferă un spectacol remarcabil, reflectoare care luminează vârfuri îndepărtate, motocicliști ce zboară prin zăpadă, actori și dansatori minunați și o echipă de 500 de oameni care au lucrat împreună pentru a oferi o senzație unică de curaj și măreție specifică regiunii Ötztal.

Programul nostru continuă a doua zi dimineața cu un mic dejun tradițional la cabana Gampe Thaya, o priveliște superbă, chiar lângă pârtia de schi. Doi ghizi le-au prezentat oaspeților noștri schiori, minunatele pârtii, peisajele și i-au însoțit pe întraga durată a zilei de schi. Desigur și cei care nu schiază au avut parte de momente unice, de pe panorama Big 3 și printr-o plimbare prin localitatea Soelden. Timpul nu stă cu noi și ne trimite repejor spre ora prânzului cand oaspeții sunt așteptați la prezentarea interactivă a destinațiilor. Sala de conferințe, foarte generoasă ca spațiu și dotare, cu un personal foarte amabil și pregătit oricând să ajute, se umple cu delicii specifice fiecărei regiuni, cu reprezentanți și oaspeți, cu pahare și băuturi, cu costume tradiționale austriece, cu priviri curioase și prezentări interesante. Fiecare fel introduce o nouă destinație, o nouă imagine. Oaspeții noștri au savurat fiecare gust al fiecărei regiuni, au făcut poze, au filmat și au luat interviuri. A fost o plăcere să le oferim aaceastă oportunitate în această formă unică de prezentare.
Seara de sâmbătă a fost marcată de o cină tradițională în restaurantul Krone din Umhausen. Feluri delicioase, băuturi tipice și o atmosferă caldă și relaxată au învăluit întregul nostru grup. Dar ziua plină îi îndeamnă pe invitații noștri la relaxare, promițându-le și mâine o zi de neuitat.
Duminică un mic dejun variat, foarte bogat și delicios dă startul unei amieze în cea mai specială dintre localitățile din valea Ötztal, localitatea Obergurgl/Hochgurgl, numită și diamantul Alpilor. Ultima din vale, dar unică prin pârtiile perfecte, prin oferta de hoteluri de lux și căldura și ospitalitatea ce plutește în aer, pe străzi sau în cabanele de pe munte. Într-o astfel de cabană ajungem și noi, după o urcare cu telegondola luminată de soare. La Hohe Mut Alm e timpul pentru poze, pentru zâmbete și un prânz care ne arată câte ceva din fiecare specialitate a regiunii. Materialele de presă care urmează să apară vor prezenta și acest loc special al văii Ötztal. Vă vom oferi detalii în curând!

Ne bucurăm să încheiem încă un eveniment de succes alături de partenerii noștri și să le mulțumim încă o dată pentru participare și desigur colegilor din regiunea Ötztal care au oferit invitaților noștri accesul la spectacolul Hannibal, skipass-urile, atmosfera unică și   ne-au ajutat în organizare.

Vă invităm să admirați câteva imagini din weekend-ul la Ötztal Event!