news-iconComunicate de presă

Binecunoscuta statiune de schi din Austria, Bad Gastein, a investit 20 de milioane de euro in modernizarea domeniului schiabil!

Domeniul de schi de pe vârful Stubnerkogel din Bad Gastein dispune din acest an de o infrastructură ultra modernă, prin care se poate asigura înzăpezirea artificială pe toata perioada sezonului de schi și asta chiar pânp la baza pârtiilor. Lucrările de construcție ale sistemului de înzăpezire și la bazinele de colectare a apei și de împânzire s-au derulat conform planului. În vara acestui an s-au terminat și ultimele proiecte, investiția de 20 de milioane de euro îmbunătățind considerabil calitatea serviciilor oferite schiorilor.

Modernizările nu se opresc aici: 600 de mii de euro s-au investit anul acesta în controlul și prevenirea avalanșelor și 850 de mii de euro au fost cheltuiti pentru achiziționarea a doua ratracuri și a altor utilaje pentru pregătirea pârtiilor. Astfel parcul de ratracuri și utilaje de la Bad Gastein cuprinde acum 25 de mașini.

Tehnica IT nu este lăsată nici ea deoparte, punctul de atracție al serviciului Ski amadá Guide este un sistem de navigare tip GPS, aplicație accesibilă atât de pe iPhone cât și de pe Android prin intermediul căreia sunt prezentate pârtiile, informații despre regiunea de schi, condițiile meteo din stațiune și de pe pârtii și multe alte informații, accesibile acum oriunde s-ar afla utilizatorul.
În cele 5 domenii de schi din valea Gastein exista peste 300 de puncte de acces WLAN gratuit, unde, într-un perimetru de 150 de metri, orice smartphone, iPad sau Laptop poate detecta conexiunea la internet.