news-iconComunicate de presă

• IARNA IN GASTEIN - FASCINEAZĂ ȘI REVIGOREAZĂ !

Schi și Apres Schi – ambele sunt scrise cu litere mari in mult iubita regiune din Salzburgerland Gasteinertal . Domeniul de schi de pe valea Gastein este dispus pe 5 centre si urcă pana la o altitudine de 2700 m . Fie ca ești incepător sau avansat , adeptul freeride sau vânător de adrenalină , in regiunea Gastein iți vei savura ziua de schi !

• Party în punctul culminant al Tirolului: Electric Mountain Festival în Sölden!

Numărătoarea inversă pentru cel mai tare party din Alpi a început deja în decembrie când s-a dat startul primelor petreceri Electric Mountain Festival 2014. Zona de schi Sölden - punctul culminant al Tirolului, este extrem de mândră să organizeze din nou un mega maraton de petreceri într-un cadru alpin unic cu DJ renumiți, prestații live și divertisment de top!

• Abtenau-gazda Campionatelor Europene pentru persoane cu dizabilităti și deficiențe de vedere 12 – 15.02.2014

Aproximativ 120 de sportivi vor participa la eveniment, printre care și Matthias Lanzinger, Reinhard Sampl respectiv Danja Haslacher. România va fi reprezentată de schioarea Laura Văleanu din Sibiu.

• Zell am See-Kaprun: regiunea de schi din Austria unde ne întoarcem întotdeauna cu cea mai mare plăcere!

Kitztsteinhorn, gheţarul veşnic din Kaprun işi aşteaptă turiştii schiori cu o nouă provocare - pista neagră Black Mamba şi bineînţeles zăpadă garantată!

• Visul unei nopţi de iarnă în regiunea Arlberg

Data de 13 decembrie 2013 a fost una care va marca cu certitudine istoria landului Vorarlberg. După mai bine de 40 de ani de vise, speranţe, planuri şi negocieri, CONEXIUNEA Auenfeldjet a fost lansată oficial în stilul aristocratic austriac.

• Prima telegondolă din Austria dotată cu internet wireless este pusă în funcțiune în regiunea de schi Hochkönig!

Firma Loop21 specializată în echipamente WLAN, dotează telegondola din Höchkonig cu sistem wirelles, care va dispune totodată și de acces la ultrainovativa platformă informațională Mountainment®. În telegondola Kings Cab din Höchkonig nici o știre nu va fi nouă sau surprinzătoare pentru că tehnica informațională fără limite – cheia acestui vis, a devenit azi realitate!

• Bregenzerwald: schi fără limite

Noutăți fierbinți pentru împătimiții schiului care aleg ca destinație de vacanță regiunea Bregenzerwald din landul Vorarlberg. Între stațiunea de schi Warth-Schröcken și Lech Zürs se inaugureză în acest an noua telegondolă „ Auenfeldjet “, iar în Damüls-Mellau, (o altă stațiune de schi de primă clasă) se pune în funcțiune noua telecabină de 8 persoane „Rossstellebahn“.

• Desfătări culinare la 3058 m altitudine în Sölden/Ötztal

Desfătări culinare pentru cei mai pretenţioşi gurmanzi – la altitudinea de 3058 m pe vârful Gaislachkogel din Sölden, valea Ötztal! În decembrie 2013 Compania de telegondole din Sölden îşi inaugurează noul şi inovativul restaurant ICE Q, ce se situează la altitudinea de 3058 m şi domină acest domeniu de schi de primă clasă.

• ARLBERG – 5 stele, un singur nume!

ARLBERG – 5 stele, un singur nume! Regiunea Arlberg este situată în vestul Austriei, la graniţa dintre landurile Tirol şi Vorarlberg şi la 100 de km de Innsbruck. Cu cele 5 localităţi cosmopolite şi dinamice, regiunea Arlberg este considerată cea mai bună zonă de ski din lume. Între 1300 şi 2811 m veţi descoperi leagănul skiului alpin din Arlberg. Istoria schiului în această regiune începe în jurul anului 1901 când la St. Christoph se deschide clubul de schi Arlberg, iar în 1925 se deschide la Lech prima şcoală de ski. Pârtiile sunt excelent preparate pentru toate categoriile de schiori: un adevărat El Dorado al schiului şi sportului alpin!

• Binecunoscuta statiune de schi din Austria, Bad Gastein, a investit 20 de milioane de euro in modernizarea domeniului schiabil!

Domeniul de schi de pe vârful Stubnerkogel din Bad Gastein dispune din acest an de o infrastructură ultra modernă, prin care se poate asigura înzăpezirea artificială pe toată perioada sezonului de schi și asta chiar până la baza pârtiilor. Lucrările de construcție ale sistemului de înzăpezire și la bazinele de colectare a apei și de împânzire s-au derulat conform planului. În vara acestui an s-au terminat și ultimele proiecte, investiția de 20 de milioane de euro îmbunătățind considerabil calitatea serviciilor oferite schiorilor.