packages-iconPrezentare regiune

Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun se află la aproximativ 80 km în sudul oraşului Salzburg. Gheţarul, munţii, lacul – destinaţia de vacanţă pentru tot anul, combină întreaga diversitate a Alpilor.

În paradisul situat în imediata vecinătate a Parcului Naţional Hohe Tauern, iubitorii sportului, turiştii activi, familiile şi cei care sunt în căutare de relaxare, găsesc aici o varietate de activităţi şi atracţii. Între aceste actracţii se numără complexul “Peakworld 3000” de pe gheţarul Kitzsteinhorn, singurul domeniu schiabil pe gheţar din provincia Salzburg; muntele Maiskogel, foarte potrivit pentru familii; muntele Schmittenhöhe, la poalele căruia este situată staţiunea Zell am See, precum şi apa limpede a lacului Zell.

Tradiţia şi obiceiurile autentice sunt oglindite în evenimentele şi specialităţile culinare ale regiunii. Oaspeţii se relaxează în oaza wellness Tauern Spa 4*S Kaprun, precum şi în centrele spa ale hotelurilor din Zell am See-Kaprun.

Regiunea Zell am See-Kaprun este una din cele mai consacrate în rândul oaspeților români. Aici te simți în vacanță la fel ca și acasă, ospitalitatea și bunul gust sunt de mult știute și îndrăgite. Ai atât de multe posibilități încât nu îți ajunge un sejur. Numeroase trasee de drumeții, urcare pe ghețar, plimbări pe străduțele din Zell am See sau cu vaporul pe lacul Zell. Baie în ștrandurile amenajate pe malul laculului, un pahar de vin servit pe o terasa din centrul orașului Zell am See și multe alte momente memorabile pentru tine și familie. Copiii au locurile lor special amenajate, parcuri de aventură și multă distracție!

Un plus de valoare pentru oaspeţi: între 15 mai şi 15 octombrie prin intermediul cardului Zell am See-Kaprun aveţi acces gratuit la numeroase atracţii din întreaga regiune. Trebuie doar să vă cazaţi într-una dintre cele 200 de locaţii partenere.

Let the happiness in!

image

Drumeţii

În Zell am See-Kaprun drumeţiile sunt o experienţă deosebită, datorită combinaţiei unice dintre gheţar, munte şi lac.

» mai multe detalii

Veţi fi impresionaţi de panoramele minunate, strălucitoarele lacuri montane şi câmpiile alpine înflorite. Puteţi să optați pentru drumețiii ghidate  de către experți locali,  iar cei care doresc ceva cu adevărat special pot încerca un tur de Lama-Trekking.

image

Sporturi acvatice

Vara lacul cristalin Zell vă atrage la bălăceală şi înot, călătorii cu barca sau vaporul, schi nautic. Pe râurile Salzach şi Saalach, cei curajoşi pot încerca rafting sau canyoning.

image

Ciclism

În Zell am See-Kaprun veţi găsi o varietate largă de trasee pentru ciclism, atât pentru profesionişti cât şi pentru cei care pedalează de plăcere, existând trasee scurte şi line, dar şi trasee montane solicitante.

» mai multe detalii

Majoritatea traseelor sunt potrivite mai ales pentru familii, la marginea drumului existând cafenele sau restaurante, care atrag turiştii.
Amatorii de senzaţii tari pot încerca pista de downhill şi bikepark-ul de pe muntele Maiskogel. Iar dacă doriţi doar o excursie relaxantă de descoperire a regiunii, vă recomandam e-bike-urile, care pot fi închiriate din 23 de locaţii în zona Zell am See-Kaprun.

image

Golf

Terenurile de golf din Zell am See-Kaprun se întind pe o suprafaţă foarte mare şi vă oferă un peisaj foarte frumos asupra munţilor dimprejur, mai ales înspre gheţarul Kitzsteinhorn.

» mai multe detalii

Cele 2 terenuti de golf, numite „Schmittenhöhe“ şi „Kitzsteinhorn“, după munţii din împrejurimi, au fiecare câte 18 găuri şi sunt potrivite atât pentru profesionişti cât şi pentru amatori. Iar la Golf Academy David Shaw puteţi să vă îmbunătăţiţi tehnica. Chiar şi jucătorii experimentaţi pot învăţa aici ceva nou.

image

Kitzsteinhorn

Vara, o plimbare răcoritoare pe traseele de drumeţie impresionante de pe gheţarul Kitzsteinhorn, unde veţi găsi zăpadă pe întreg parcursul anului este cu siguranţă o experienţă unică.

» mai multe detalii

Lăsaţi-vă fermecaţi de panorama de la 3029 m, care vă taie respiraţia. Puteţi apoi să vă bălăciţi în apa cristalină a lacului Zell. Această combinaţie cu siguranţă nu o veţi uita repede.

image

Lacurile de acumulare Mooserboden şi Wasserfallboden

Barajul Mooser are 107m înălţime şi 500m lungime şi este situat la o altitudine de 2000 m, oferind o panoramă impresionantă asupra lumii alpine din împrejurimi.

» mai multe detalii

Puteti face un tur cu ghid în interiorul barajului, unde veţi afla informaţii suplimentare despre modul în care este obţinut curentul.

image

Hotel Mavida Balance Hotel & Spa

MAVIDA Balance Hotel & Spa 4*superior, dispune de peste 43 de camere şi 4 suite luxoase cu design elegant.

image

Hotel Active by Leitner's

Design modern, facilități de înaltă clasă, amplasat la doar 5 minute distanță de centrul localității Kaprun și la 2 minute de stația de bus. Acces foarte bun către atracțiile regiunii.

image

Hotel Hagleitner Family Balance Hotel&Spa

Hotelul de 4 stele HAGLEITNER Family Balance se numără printre cele mai bune hoteluri pentru famillii din Austria.

image

Hotel Vier Jahreszeiten

Bucuraţi-vă de confortul rafinat de 4* în hotelul recent renovat şi petreceţi clipe relaxante, de neuitat în Kaprun Zell am See, în inima munţilor Hohe Tauern.

image

Hotel Vötter's Sportkristall

Hotelul de 4* este amplasat în Kaprun, într-o zonă foarte frumoasă, liniştită, şi totuşi centrală, chiar langă traseele pentru drumeţii.

image

Aparthotel Waidmannsheil

Aparthotelul Waidmannsheil din Kaprun, la poalele gheţarului Kitzsteinhorn, este locul ideal pentru un concediu special: ospitalitate austriacă şi servicii de primă clasă.

image

Hotel Feriengasthof Tauernstüberl & Hotel Gletscherblick

Hotelul Tauernstüberl este amplasat pe malul sudic al lacului Zell, în zona Schüttdorf/Bruckberg la 500 m de gondola de pe muntele Schmittenhöhe.

image

Apartamente Gotthardt

Casa Gotthardt, cu cele 5 apartamente, este amplasată într-o zonă foarte frumoasă şi însorită în Kaprun, cu vedere asupra staţiunii şi a gheţarului Kitzsteinhorn.

image

Cabana Haus am See

Cabana este situată într-o zonă foarte frumoasă pe malul nordic al lacului Zell.