packages-iconPrezentare statiune

Umhausen-Niederthai

Satele Tumpen, Farst, Umhausen, Niederthai şi Köfels sunt situate în valea Ötztal în mijlocul peisajului montan.

Principala atracţie din zonă este cascada Stuibenfall cu o cădere de 159 m. Nu trebuie să rataţi o drumeţie până aici pentru că datorită platformelor panoramice amenajate veţi putea simţi puterea apei chiar pe pielea voastră.

Ştrandul de pe malul lacului Umhausen vă invită la o baie revigorantă şi la plajă. Chiar şi cei activi vor găsi ceva pe placul lor: beach-volley, tenis sau tenis de masă.

O altă atracţie este Ötzi-Dorf un parc arheologic pentru întreaga familie unde veţi afla mai multe despre populaţia din neolitic. Iar în Tumpen veţi găsi cel mai mare parc de căţărări din Ötztal.

image

Cascada Stuibenfall

Stuibenfall este cea mai mare cascadă din Tirol. Cu o înălţime de peste 159 m, cascada este impresionantă datorită norilor din picuri de apă care se formează în timpul căderii, iar în zilele însorite poate fi văzut şi un curcubeu multicolor.

» mai multe detalii

O altă atracţie este podul natural din piatră care traversează pârâul.
Traseul de drumeţie ajunge foarte aproape de cascadă, existând şi 5 platforme panoramice de unde puteţi admira spectacolul naturii. Drumeţia durează aproximativ 90 de minute şi este potrivită chiar şi pentru familii cu copii.
Chiar lângă cascadă s-a amenajat un nou traseu pentru căţărări, cu diferite grade de dificultate. Pe o lungime de 450 m, chiar şi copiii de la 10 ani se pot căţăra. Cei curajoşi pot traversa cascada pe frânghii aproape invizibile. Iar cei neexperimentaţi pot fi supravegheaţi de un instructor specializat.

image

Satul neolitic Ötzidorf

În Ötzidorf din Umhausen, se poate vedea cum trăiau, lucrau, vânau, făceau focul, găteau sau se îmbrăcau oamenii în Neolitic.

» mai multe detalii

Ötzidorf este un parc arheologic în aer liber care se întinde pe o suprafaţă de 9000 m2, ilustrând o varietate de descoperiri arheologice. Faceţi o călătorie în epoca de piatră!