packages-iconPrezentare regiune

Ötztal

Ötztal

Valea Ötztal este situată în provincia austriacă Tirol, la aproximativ 85 km de Innsbruck. 250 de vârfuri muntoase de peste 3000 m reprezintă decorul unei veri a superlativelor cu aventuri, relaxare, ape sălbatice şi lacuri liniştite.

Neobișnuită. Aceasta este probabil cea mai bună descriere a văii Ötztal.

Neobișnuite comori care se întind de-alungul pajiștilor și pe vârfurile de peste 3,772 m.

Neobișnuiți oameni cu spirit de aventură și putere creativă care au dus renumele acestei văi la nivel internațional. Neobișnuit este felul în care vei petrece vacanța aici unde energia ia forme noi și bucuria îți umple viața. Superlative din plin și surpize la fiecare pas.

Cele 8 staţiuni Haiming-Ochsengarten, Sautens, Oetz, Umhausen-Niederthai, Längenfeld, Sölden, Vent şi Obergurgl-Hochgurgl au fiecare farmecul propriu – sportiv sau şic, monden sau rural, liniştit sau idilic.

Regiunea impresionează prin frumuseţi naturale precum cascada Stuibenfall, cu o cădere de 159 m, sau lacurile din rezervaţia naturală Piburger See, unde vă puteţi răcori în zilele călduroase. Aventurierii pot să-şi ia doza de adrenalină pe Ötztaler Ache, în pasul Imst sau pe Inn. Sporturi îndrăgite precum rafting sau canyoning, plimbări cu caiacul sau canoea încântă întreaga familie.

Relaxarea la cele mai înalte standarde poartă un nume cunoscut: complexul termal AQUA DOME 4* Tirol Therme Längenfeld.I Descoperiţi puterea terapeutică a băilor termale tiroleze atât de renumite cre vă vor fascina prin servicii de înaltă calitate, o arhitectură modernă și grija și inovația tratamentelor cu care puteți să vă răsfățați!

Noul complex Area 47 îmbină natura şi tehnologia modernă, obţinându-se un parc de aventuri pentru mici şi mari. Locaţia satisface orice dorinţă, fie că e vorba de aventură în aer liber, arenă pentru evenimente, ştrand, gastronomie sau business-incentives.

Splendida lume a ghețarilor din Ötztal este azi un punct de atracție pentru cercetători, temerari și oaspeți care au poisiblitatea să participe la tururi ghidate și să urmărească îndeaproape frumusețea lor. Numeroase puncte panoramice cum ar fi locațiile BIG 3, trebuie vizitate neaparat. Astfel poți fi aproape de oricare din vârfurile maiestuoase de peste 3000 m.

Fascinația înălțimilor nu se oprește aici: cel mai impozant drum panoramic al Tirolului este accesibil chiar din Ötztal. Timmelsjoch te duce direct în Merano/Italia, dar nu oricum, ci la o altitudine de 2509 m, într-o experiență cu 5 puncte de atracție care fascinează prin arhitectura modernă și felul în care afli secretele locurilor.

Oricine își găsește în Ötztal ceva să i se potrivească. Cu localitățile sale variate, valea atrage atât tineri activi și dornici de distracție, sportivi, romantici, cât și familii cu copii care se vor simți excelent aici!

Trasee de drumeții, rute moderne de biciclete, sporturi pe apă, totul în punctul culminant al Tiroului, la cele mai înalte și moderne standarde, noutățile din fiecare sezon sunt fascinante și te atrag mereu înapoi!

Atracțiile cele mai tari pentru o vară de neuitat sunt posibile cu cardul de vara Ötztal Premium Card pe care îl primești gratuit dacă te cazezi la una din cele 120 de unități de cazare partenere.

image

Drumeţii în Ötztal

Cei 1600 km de trasee pentru drumeţii sunt foarte bine marcaţi şi vă poartă pe lângă peisaje parcă desprinse din albumele de fotografii: lacuri alpine, cascade, păşuni înflorite sau gheţari.

» mai multe detalii

Iar în momentul în care doriţi să faceţi o pauză, puteţi să vă delectaţi cu delicioasele bucate servite la numeroasele cabane alpine.
Pentru cei cu adevărat împătimiţi de drumeţii montane există acum noul Ötztal Trek cu 22 de etape de-a lungul a 400 km. Bineînţeles că nu e obligatoriu să parcurgeţi toate etapele, fiecare etapă oferind posibilitatea de urcare sau coborâre.

image

Ciclism

Ötztal oferă 44 de tururi cicliste de-a lungul a 874 km. De la trasee uşoare în vale până la singletrails pe munte, toate vă poartă pe lângă peisaje impresionante cu păşuni înflorite şi vârfuri muntoase impozante.

image

Căţărări

Cu cele 600 de rute pentru căţărări, de la cele uşoare până la cele dificile, Ötztal îi aşteaptă atât pe începători cât şi pe profesionişti. Ghizii montani specializaţi sunt la dispoziţia dumneavoastră fie că doriţi să vă iniţiaţi sau să vă perfecţionaţi tehnica.

image

Activităţi outdoor

Trăiţi senzaţii tari la rafting pe Ötztaler Ache, Sanna sau Imst. Ghizii specializaţi vă vor oferii o experienţă de neuitat. Există şi tururi speciale pentru copii de la 4 ani.

» mai multe detalii

Cei aventurieri pot încerca şi canyoning. Combinaţia între apă şi stânci, drumeţie, căţărări, sărituri şi înot vă va solicita la maxim.
Iar la un zbor cu parapanta veţi avea o altă perspectivă asupra peisajului din Ötztal.

image

Area 47

Între Haiming, Sautens și Roppen, natura şi tehnologia modernă au fost îmbinate pe o suprafaţă de 6,5 hectare, obţinându-se un parc de aventuri pentru mici şi mari. Locaţia situată la 47 grade latitudine satisface orice dorinţă, fie că e vorba de aventură în aer liber, arenă pentru evenimente, ştrand, gastronomie sau business-incentives.

» mai multe detalii

Cei activi sau amatorii de senzaţii tari vor găsi aici un traseu de căţărari pe corzi de până la 27 m înălţime, un perete de căţărări cu diferite grade de dificultate sau o tiroliana de 350 m lungime.
Parcul acvatic se întinde pe o suprafaţă de 20.000 m2: lac pentru înot şi bălăceală, tobogane, turn de sărituri, teren de volei şi fotbal pe plajă.
Complexul dispune şi de o hală pentru evenimente de orice tip (concerte, evenimente sportive etc) de 3800 m².

image

Lacul Piburger See

Lacul Piburger See este un simbol şi o comoară a staţiunii Oetz. Vara temperatura apei ajunge până la 24° C. Datorită peisajului încântător din împrejurimi, este o destinaţie îndrăgită de înotători şi drumeţi.

» mai multe detalii

Malul lacului este în mare parte stâncos. La capătul sudic al lacului veţi găsi un ştrand amenajat, cu loc pentru plajă. Înotul este recomandat doar în această zonă. Tot aici puteţi închiria bărci cu vâsle pentru a putea admira mai de aproape munţii care se oglindesc în lac.
În jurul lacului există şi un traseu de plimbare, prin pădure, şi posibilitatea de a servi masa chiar pe malul lacului.

image

Cascada Stuibenfall

Stuibenfall este cea mai mare cascadă din Tirol. Cu o înălţime de peste 159 m, cascada este impresionantă datorită norilor din picuri de apă care se formează în timpul căderii, iar în zilele însorite poate fi văzut şi un curcubeu multicolor.

» mai multe detalii

O altă atracţie este podul natural din piatră care traversează pârâul.
Traseul de drumeţie ajunge foarte aproape de cascadă, existând şi 5 platforme panoramice de unde puteţi admira spectacolul naturii. Drumeţia durează aproximativ 90 de minute şi este potrivită chiar şi pentru familii cu copii.
Chiar lângă cascadă s-a amenajat un nou traseu pentru căţărări, cu diferite grade de dificultate. Pe o lungime de 450 m, chiar şi copiii de la 10 ani se pot căţăra. Cei curajoşi pot traversa cascada pe frânghii aproape invizibile. Iar cei neexperimentaţi pot fi supravegheaţi de un instructor specializat.

image

Satul neolitic Ötzidorf

În Ötzidorf din Umhausen, se poate vedea cum trăiau, lucrau, vânau, făceau focul, găteau sau se îmbrăcau oamenii în Neolitic.

» mai multe detalii

Ötzidorf este un parc arheologic în aer liber care se întinde pe o suprafaţă de 9000 m2, ilustrând o varietate de descoperiri arheologice. Faceţi o călătorie în epoca de piatră!

image

Şoseaua alpină Timmelsjoch

Şoseaua alpină panoramică Timmelsjoch, trece pe lângă Hochgurgl, înspre Tirolul de Sud, în Italia, la o altitudine de 2.509 m, conectând valea Ötztal cu Val Passiria.

» mai multe detalii

Şoseaua Timmelsjoch se numără printre cele mai impresionante din Alpi, datorită frumuseţii peisajului. De-a lungul drumului veţi găsi numeroase popasuri şi puncte panoramice. Drumul e deschis doar din Mai până în Octombrie.

image

Hotel Das Central – alpine, luxury, life

Înconjurat de peisajul natural al munţilor din Ötztal, “Das Central – alpine, luxury, life” este singurul hotel de 5* din Sölden.

image

Hotel Bergland

Hotelul Bergland s-a alăturat recent cercului internaţional restrâns de design hoteluri. Confortul de 4* superior şi îmbinarea între ambianţa alpină modernă şi materiale naturale întâmpină oaspeţii.

image

Hotel Hochfirst

Hotelul Hochfirst este unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din valea Ötztal. Hotelul este închis pe timpul verii până în luna noiembrie 2013. În acest timp aveți posibilitatea să transmiteți o solicitare pentru o ofertă de preț pentru sezonul de iarnă la hotel Hochfirst.

image

Hotel Alphof Sölden

Hotelul de 4 stele oferă o bucătărie gourmet delicioasă, relaxare și numeroase posibilități de timp liber pentru cei activi.

image

Hotel Ferienschlössl

Hotelul Schlössl am Haimingerberg este amplasat în micul şi tradiţionalul sat de munte Haiming. Ambientul romantic şi panorama de aici vă va impresiona cu siguranţă.

image

Hotel Rita

Hotelul Rita este amplasat în centrul staţiunii Längenfeld, la doar câteva minute de complexul termal Aqua Dome.

image

Hotel Sölderhof

Hotelul de 3* Sölderhof este amplasat chiar în centrul staţiunii Sölden şi vă oferă tot confortul pentru un concediu activ.

image

Apartamente Apart Resort Relax

Resortul de 4*, amplasat în staţiunea Längenfeld, în mijlocul peisajului alpin pitoresc, oferă apartamente exclusiviste de diferite mărimi (pentru 2 până la 18 persoane) cu self-catering.

image

Apartamente A CASA

Apartamentele A Casa sunt situate la 1,5 km de centrul staţiunii Sölden. Aici veţi găsi o ambianţă care îmbină într-un mod plăcut tradiţia austriacă cu designul modern.

image

Apartamente Panorama

Apartamentele se află la doar 250 m de complexul termal Aqua Dome Längenfeld.

image

Apartamente Sieglinde

Pensiunea Sieglinde este amplasată în mijlocul lumii alpine din Alpii Ötztal, în centrul staţiunii Sölden şi vă oferă 8 apartamente spaţioase, pentru 2-10 persoane, pentru un concediu relaxant de vis.

image

Apartamente Top Tirol

Pensiunea este situată în mijlocul văii tiroleze Ötztal