packages-iconPrezentare regiune

Mostviertel

Mostviertel

Regiunea Mostviertel se află în Austria Inferioară, la aproximativ 120 km în vestul Vienei. Mostviertel este un refugiu înfloritor al deliciilor, între Dunăre şi muntele Ötscher. Contrastul încântător între zona lină şi fertilă din partea nordică şi lumea alpină sălbatică din sud, te atrage la diferite excursii de descoperire, aventuri montane şi vacanţe familiale distractive.

În partea de sud a Dunării regiunea este caracterizată prin dealuri line. Aici este ţinutul “Baronilor Mustului”, a producătorilor de vin şi schnaps şi a fermierilor. Aici sunt cultivate perele, din care producătorii obţin mustul de pere.

Dar Mostviertel are și o zona sălbatică cu stânci bizare, chei adânci, ape înspumate şi trei parcuri naturale – lumea alpină din jurul munţilor Ötscher, Hochkar, Dürrenstein, Gippel şi Göller. Vara, munţii de aproape 2000 m, sunt îndrăgiţi de drumeţi şi de iubitorii naturii. Aici a fost tărâmul fierarilor. Astăzi, muzeele şi traseele tematice din Parcul Cultural Eisenstrasse (Drumul Fierului) spun poveşti despre acele vremuri.

image

Drumeţii

Aici unde peisajele sunt atât de frumoasae, drumeţiile sunt o plăcere. Traseele vă vor duce pe lângă plantaţii viticole, peste dealuri, prin chei şi sus înspre vârfurile muntoase. Veţi găsi numeroase trasee potrivite pentru familii cu copii sau trasee pentru pelerini.

» mai multe detalii

Oferta pentru amatorii de drumeţii este foarte variată. Drumeţii vor fi impresionaţi de locaţiile panoramice pe care le veţi descoperi atât în zona montană cât şi în zona deluroasă, iar de-a lungul drumului puteţi face o pauză într-unul dintre numeroase localuri pentru a vă delecta cu bucatele locale.
Unul dintre cele mai îndrăgite trasee trece prin Parcul Natural Ötscher-Tormäuer denumit popular Marele Canyon al Austriei, datorită cheilor înguste săpate aici de-a lungul veacurilor de pâraie. De asemenea îndrăgit este traseul alpin de pe munţii Hochkar, Dürrenstein şi Ötscher.

image

Ciclism

Traseele de ciclism din Mostviertel sunt foarte variate.

» mai multe detalii

Veţi găsi trasee uşoare pentru familii, pe malul Dunării, prin zona viticolă Traisental sau pe dealurile line din ţinutul perelor, unde puteţi face pauze lungi şi dese pentru a degusta produsele locale în numeroasele localuri de pe marginea drumului. Oferta de trasee montane pentru amatorii de moutainbiking este de asemenea foarte bogată cu cei 1350 km.

image

Outdoor

Cei care vor să îmbine frumuseţile naturii cu putină adrenalină au de unde alege: căţărări, tiroliană, parapantism, rafting şi canyoning. Pentru cei mai liniştiţi activităţile în aer liber includ călărie sau golf.

image

Ştrandul salin Ybbstaler Solebad şi Emotion Life Center

Relaxare pentru întreaga familie. Pe lângă distracţia la piscină şi relaxarea la saună, centrul wellness are o ofertă foarte bună de tratament şi recuperare.

» mai multe detalii

Veţi găsi aici o piscină sportivă, o piscina interioară (34 °C) şi o piscină exterioară (32 °C) pentru relaxare. Piscinele pentru relaxare sunt dotate cu duze de masaj iar apa are un procent de sare cuprins între 1,5 - 3 %.

Cei activi pot să înoate în piscina sportivă sau să participe la programul gratuit de gimnastică acvatică. Cei mici au la dispoziţie o piscină pentru copii cu tobogan, apă dulce şi o temperatuăa de 32 °C. Oferta este completată de o baie de aburi, 3 saune, masaj, diferite tratamente, restaurant şi magazin.

image

Hotel Gasthof Fahrnberger

Relaxează-te la poalele muntelui Hochkar şi bucură-te de ospitalitatea oferită de gazde, deoarece prioritatea lor este confortul şi relaxarea dumneavoastră.

image

Hotel Kartause Gaming

Hotelul exclusivist Kartause Gaming este amenajat într-o fostă mănăstire, care datează din anul 1330.

image

Hotel Gasthof Mandl-Scheiblechner

Hotelul primitor este situat în centrul localităţii Göstling/Ybbs şi are ceva de oferit pentru fiecare.

image

Hotel Waldesruh

Hotelul Waldesruh, are o amplasare deosebită şi numele său (tradus liniştea pădurii) spune multe.

image

Hanul Gasthof Göstlingerhof

Göstlingerhof este o pensiune confortabilă situată în centrul staţiunii Göstling şi în acelaşi timp aproape de pădure.

image

Hanul Gasthof Kirchenwirt

La poalele muntelui Ötscher (1893 m) se află staţiunea Lackenhof, o îndrăgită destinaţie pentru drumeţii. Gasthof Kirchenwirt este un han tradiţional, amenajat în stil alpin, dar cu facilităţi moderne.

image

Pensiunea Haberfellner

Pensiunea ospitalieră vă oferă oricând un concediu relaxant şi aventuros. Casa este situată în staţiunea Lackenhof, în Parcul Natural Ötscher Tormäuer.

image

Pensiunea Zur Post

Zur Post este o pensiune, care aparţine familiei Engleitner deja de 4 generaţii.

image

Apartamente Herb

Pensiunea Herb este situată într-o zonă liniştită, la marginea staţiunii Gostling, la poalele muntelui Hochkar.

image

Apartamente Gundi

Pensiunea este situată chiar în centrul staţiunii Annaberg.

image

Apartamente Wolf’s Revier

Lackenhof este un sat idilic la poalele muntelui Ötscher. Trasee de drumeţii foarte bine marcate, de diferite dificultăţi, vă poartă prin mijlocul naturii, până sus pe culmi.

image

Ferma Bodenhof

Ferma agroturistică Bodenhof este un pont secret, fiind amplasată într-o zonă liniştită, cu vedere panoramică înspre muntele Ötscher.

image

Ferma Poidlbauer

Ferma este amplasată la marginea staţiunii Göstling, într-o zonă idilică.

image

Ferma Steinwandhof

Steinwandhof este o fermă înconjurată de pădure şi câmpii, cu vedere panoramică înspre muntele Ötscher.

image

Hanul Gasthof Schützenwirt-Pöllinger

Pensiunea Schützenwirt-Pöllinger este situată în staţiunea Lackenhof, la poalele muntelui Ötscher.

image

Pensiunea Eschau

Pensiunea Eschau este situată în localitatea Palfau, în mijlocul Parcului Natural Eisenwurzen, la poalele muntelui Hochkar.

image

Pensiunea Karin

Pensiunea se află în centrul staţiunii Annaberg, în mijlocului peisajului montan.

image

Pensiunea Meyer

Pensiunea este situată chiar în centrul staţiunii Annaberg, lângă instalaţia de telescaun. Este locul de pornire ideal pentru descoperirea frumuseţilor naturale din parcul natural Ötscher- Tormäuer.

image

Pensiunea Zuser's

Pensiunea se află în centrul idilicei localităţi Mitterbach am Erlaufsee, la doar 4 km de Mariazell.

image

Ferma Ablass

Ferma agroturistică este amplasată în mijlocul naturii, pe platoul Hochreit.

image

Ferma Kirchau

Pensiunea Kirchau se află la 5 minute de centrul localităţii Göstling/Ybbs, într-o zonă liniştită, în mijlocul naturii, fiind înconjurată de frumosul peisaj alpin.

image

Ferma Lassingbauer

Ferma Lassingbauer este amplasată la poalele muntelui Hochkar, într-o zonă liniştită.