packages-iconPrezentare regiune

Gastein

Gastein

Valea Gastein este situată la 100 km de Salzburg, în provincia austriacă cu acelaşi nume. Aflată în centrul impunătorului Parc Naţional Hohe Tauern, valea Gastein este renumită de sute de ani pentru apa termală atât de binefăcătoare.

Zona invită la relaxare în mijlocul naturii, în aerul proaspăt de munte. În vechiul şi ospitalierul sat Dorfgastein, în staţiunea curativă Bad Hofgastein şi în eleganta staţiune Bad Gastein, veţi găsi un paradis de vacanţă pentru întreaga familie. Hotelurile din Gastein au conceput oferta ideală pentru familii, sportivi, oameni care vor să se relaxeze sau romantici.

Hoinăriţi pe cei 350 km de trasee marcate, gustaţi bunătăţile pregătite de gazde la una dintre cele 55 de cabane alpine sau cuceriţi alături de ghizii din Gastein vârfurile Alpilor. Aventuraţi-vă cu bicicleta pe trasee uşoare pentru întreaga familie sau pe rute mai dificile.

O vară alpină în stil Gastein
Nu e așa că acesta este felul în care ți-ai imaginat vacanța de vară: înconjurat de natură, să respiri aer curat sub vârfurile impozante, să faci o pauză pe traseu la una din cabanele locale și să savurezi bunătățile proaspete pe care localnicii din valea Gastein ți le oferă!

Lacul oglindă
O idee de drumeție pentru una din zilele de vacanță la Gastein, Vizitează acest lac și pune-ți întreg corpul în mișcare, te vei simți excelent!

Via Ferrata pe masivul Schlossalm
Din ce în ce mai îndrăgit printre iubitorii de cățărări, Gastein vă pune la dispoziție 3 trasee de via ferrata pe care să le cuceriți în voie. Trasee captivante și priveliști unice sunt asigurate.
Echipamentul de protecție este obligatoriu!

Cardul Gastein: accesul tău la tot ce e nou!
Multe din facilitățile la care ai acces cu cardul GASTEIN, nici nu ai fi crezut că există. Ai reduceri de 10-50% la numeroase atracții din zonă: centrul termal Alpetherme, Felsentherme, peștera cu radon Heilstollen, lacuri și ștranduri, tururi ghidate de drumeții sau biciclete, rafting, jocuri outdoor, instalațiile de cablu deschise pe perioada verii, evenimente culturale, transportul public, etc.

Trăiţi zile de neuitat în paradisul montan din Valea Gastein!

image

Drumeţii

Numeroasele trasee tematice din Parcul national Hohe Tauern oferă diversitate în programul drumeţiilor din valea Gastein. Datorită instalaţiilor montane din Gastein veţi ajunge în regiunea alpină, în doar câteva minute, putându-vă bucura astfel de una dintre cele mai frumoase privelişti din Austria.

» mai multe detalii

Plimbaţi-vă pe Schlossalm şi veţi fi uimiţi de ceea ce veţi descoperi: formaţiuni stâncoase bizare, modelate în timp de vânt şi vreme.

Podul suspendat, lung de 140 m de la Stubnerkogel, care trece peste prăpastia adâncă de 28 m, este primul pod construit la o altitudine de 2.300 m.
Platforma de observare "Glocknerblick", aflată în imediata apropiere, le oferă tuturor oportunitatea de a admira cel mai înalt vârf muntos al Austriei, Großglockner (3798m). Platforma construită în mare parte din oţel şi lemn are un diametru de 7 m, în partea din faţă, cea care este suspendată deasupra văii, fiind montate în podea panouri din sticlă.

O altă locaţie idilică in valea Gastein este lacul Spiegelsee, pe muntele Fulseck.

image

Alpinism pe vârful Mauskarspitze

Cuceriţi pereţii stâncoşi şi lăsaţi-vă impresionaţi de imaginile uimitoare pe care le veţi zări – nici un iubitor al escaladărilor montane nu poate rezista unei astfel de propuneri.

» mai multe detalii

În regiunea pentru drumeţii Schlossalm a fost amenajat un perete stâncos pentru alpinism, pe care puteţi ajunge până chiar pe vârful Mauskarspitze (2.373 m). Pe o lungime de 340 m, acest perete acoperă o diferenţă de nivel de 130 m şi îi încântă pe toţi iubitorii muntelui cu un pod suspendat lung de 30 m. Peretele este prevăzut cu sârme din oţel şi puncte de sprijin artificiale menite să îi ajute pe alpinişti.

image

Clubul Copiilor Gasti

Clubul Copiilor Gasti îşi deschide porţile în fiecare vară. Jocurile şi distracţia nu le vor da copiiilor nici cel mai mic prilej de plictiseală.

» mai multe detalii

Copiii cu vârste între patru şi doisprezece ani au aici mereu ceva de făcut. Iar copiii care sunt cazaţi într-o locaţie Gasti, pot beneficia gratuit de oferta clubului! Programul foarte diversificat include numeroase jocuri în aer liber – de asemenea, copiii învaţă să construiască o plută sau să prepare pâine.
Toţi copiii care sunt cazaţi împreună cu familiile lor la unul dintre partenerii Gasti vor primi o legitimaţie Gasti. Cu acesată legitimaţie ei vor beneficia de numeroase oferte speciale, cum ar fi intrarea la termele din Gastein şi reduceri la cumpărarea de jucării sau îmbrăcăminte pentru copii.

image

Ciclism şi mountainbiking în Gastein

Dacă sunteţi pasionaţi de excursiile cu bicicleta sau mountainbiking, atunci Gastein este locul ideal pentru o vacanţă de vară! Aici găsiţi tot ce vă doriţi: închiriere de biciclete, magazine specializate şi rutele perfecte pentru dumneavoastră.

» mai multe detalii

Special pentru pasionaţii de mountainbiking şi tururi cicliste a fost amenajată în Gastein o reţea amplă de trasee cicliste, destinate întregii familii, şi care duc la unele dintre cele mai frumoase privelişti şi cele mai intersante obiective turistice din Gastein.

image

Ştrandul Solarbad

La Solarbad Dorfgastein oaspeţii se distrează în voie în apa perfectă a cărei temperatură este cuprinsă între 26-28°C. Parcul acvatic este situat în cea mai însorită zonă a Văii Gastein.

» mai multe detalii

Aici vă aşteaptă multă distracţie: bălăceală, sport, piscină pentru copii, tobogane uriaşe şi un loc întins pentru plajă. Foarte îndrăgită în rândul oaspeţilor este sauna construită din pin finlandez vechi. Din interiorul călduros al saunei aveţi o privelişte impresionantă.

image

Complexul termal Alpentherme

Alpentherme din Bad Hofgastein, vă oferă distracţie şi tratament pentru întreaga familie. Pe lângă numeroasele zone tematice, aici veţi găsi şi programe de wellness, înfrumuseţare, tratament şi sport.

» mai multe detalii

Relax World vă aşteaptă cu o zonă termală interioară şi una exterioară, şezlonguri pentru relaxante, o terasă însorită şi oaze de linişte cu verdere panoramică asupra Văii Gastein.

Ladies World este un refugiu conceput special pentru femei. Aici veţi beneficia de saună, baie de aburi, solar, terasă pe acoperiş pentru relaxare, precum şi un bar de ceai sau camere individuale pentru tratament.

După o zi de relaxare puteţi să savuraţi specialităţi culinare regionale în Gusto World sau o băutură răcoritoare în barul Ice Cube de pe acoperişul complexului termal.

image

Complexul termal Felsentherme

Uitaţi de viaţa cotidiană şi relaxaţi-vă la Felsentherme în Bad Gastein. Aici vă aşteaptă atât zone de linişte, cât şi un parc acvatic de 600 m2, cu două bazine suprapuse şi un tobogan lung de 70 metri pentru cei mici.

» mai multe detalii

În cadrul diverselor saune veţi beneficia de apă termală îmbogăţită cu aloe vera, săruri sau multe altele.
Felsentherme vă oferă o multitudine de oferte exclusive de wellness şi cosmetică: masaj, tratamente faciale, împachetări etc. De asemenea aveţi la dispoziţie o sală fitness şi un restaurant.

image

Peştera termală din Gastein

Combinaţia perfectă între radon, căldură şi umiditate face din Peştera termală din Gastein unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pentru afecţiunile reumatice.

» mai multe detalii

La 2 km depărtare de lumina zilei găsim o temperatură plăcută de 37 până la 41,5 grade, o umiditate între 70 şi 100 % şi un conţiunt natural ridicat de radon în aer. Oaspeţii peşetrii au ca scop ameliorarea de lungă durată a durerilor şi reducerea consumului de medicamente. Rata de succes a tratamentelor de aici este de 90%.
Clima unică din Peşera termală din Gastein activează sistemul regenerator al celulelor. Astfel se atinge un echilibru imunologic. Pe lângă ameliorarea durerilor, aceste terapii sunt benefice şi pentru întărirea sănătăţii şi a sistemului imunitar.