packages-iconPrezentare regiune

Bregenzerwald

Bregenzerwald

Situată în provincia Vorarlberg, în partea de vest a Austriei, Bregenzerwald este o regiune de munte cu vechi tradiţii culturale, gastronomice şi turistice.

Regiunea Bregenzerwald este un paradis pentru cei care apreciază autenticitatea şi tradiţia combinate cu elementele moderne, această combinaţie fiind reflectată cel mai vizibil în arhitectura locală. Multe dintre hoteluri şi pensiuni combină vechiul cu noul, lemnul jucând un rol foarte important.

Gastronomia din Bregenzerwald este şi ea cu totul aparte. Restaurantele oferă bucate delicioase, produsele folosite provenind în cea mai mare parte din fermele locale. Cea mai cunoscută specialitate locală este deliciosul caş alpin, Drumul Casului fiind un traseu tematic de-a lungul căruia puteţi afla mai multe despre cultura caşului de Bregenzerwald şi bineînţeles puteţi degusta specialităţile locale.

Pentru o regiune rurală, calendarul cultural nu este deloc provincial acesta incluzând festivaluri de muzica clasică sau jazz. Punctul culminant este festivalul Schubertiade Schwarzenberg.

Nu în ultimul rând, în Bregenzerwald veţi fi impresionaţi de peisajul, care încântă ochii şi sufletul, cu dealuri ondulate, platouri întinse, văi romantice şi vârfuri muntoase impresionante.

 

Bregenzerwald

image

Drumeţii

O drumeţie prin natură intactă îţi inspiră atât mintea, cât şi sufletul. Regiunea Bregenzerwald are un farmec aparte pentru pasionaţii de drumeţii.

» mai multe detalii

Traseele de aici se întind pe mai mult de 2000 km, fiind foarte bine marcate cu plăcuţe care menţionează durata, altitudinea şi gradul de dificultate şi vă poartă de-a lungul pâraielor cristaline, pe langă lacuri montane sau către piscurile abrupte. Puteţi participa la o drumeţie însoţită de ghid, pentru a descoperi regiunea Bregenzerwald. Noi vă recomandăm o drumeţie pe muntele Mittagspitze. Privelistea de la cei 2097 m îţi taie respiraţia, iar ascensiunea este potrivită chiar şi pentru drumeţii începători.

image

Ciclism

Bregenzerwald este un pont pentru iubitorii ciclismului montan. Varietatea traseelor, de la cele mai uşoare până la cele mai solicitante, este excepţională.

» mai multe detalii

Puteţi opta chiar şi pentru tururi însoţite de ghizi profesionişti sau să vă perfectionaţi tehnica la cursurile dedicate atât începătorilor cât şi cicliştilor avansaţi. Pentru cei care pedalează de plăcere există numeroase trasee potrivite pentru excursii de descoperire a regiunii, fiind disponibile numeroase puncte de inchiriere biciclete.

image

Outdoor

Pentru cei mai îndrăzneţi oferta de activităţi outdoor include şi parapantism (Andelsbuch, Bezau şi Schoppernau), rafting, canyoning sau călătorii cu balonul cu aer cald.

» mai multe detalii

O altă activitate îndrăgită este Flying-Fox sau tiroliana. În Warth-Schröcken veţi găsi una dintre cele mai spectaculoasa instalaţii de tiroliana din Europa. Aceasta are o lungime de 200 m şi este situată la 50 m înălţime.

Căţăratul este o activitate îndrăgită de cei mici, dar şi de cei mari. În parcurile pentru căţărări din Au, Schwarzenberg şi Warth-Schröcken sunt oferite cursuri de căţărări pentru copii. Iar în Damuls găsiţi un traseu de căţărări pe corzi, situat la o înălţime care variază de la 2 până la 10 metrii, fiind potrivit pentru orice categorie de vârstă, atât pentru începători cât şi pentru cunoscători.

Chiar şi vara în Bizau puteşi trăi senzaţii tari la săniuş, pe traseul de 1850 m. Este o distractie pentru orice vârstă şi nu e deloc periculos, deoarece viteza saniei poate fi controlată chiar de voi.
Oferta de timp liber este completata de călărie, tenis sau golf.

image

Pescuit

Râurile, pâraiele şi lacurile din Bregenzerwald sunt ideale pentru pasionaţii de pescuit.

» mai multe detalii

Specific regiunii este păstrăvul. Permisul poate fi achiziţionat de la oficiile locale, preţul variind între 15 şi 35 Euro/zi. Tot aici veţi primi informaţii despre limitele permise.

image

Relaxare în Bregenzerwald

Hotelurile din Bregenzerwald oferă condiţiile ideale pentru un concediu de odihnă şi relaxare.

» mai multe detalii

Majoritatea acestor hoteluri au fost construite recent şi folosesc produse naturale. Centrele wellness oferă de la piscină şi saună, până la diferite masaje şi împachetări, băi medicinale şi tratamente de înfrumuseţare.

image

Suveniruri din Bregenzerwald

În Bregenzerwald veţi găsi numeroase magazine mici, care oferă produse tipice regiunii.

» mai multe detalii

Acestea sunt locul ideal pentru micile cadouri sau suveniruri. Aici puteţi găsi produse locale naturale (miere, ceaiuri, marmelade, schnaps, deliciosul caş de Bregenzerwald), cosmetice naturale (din zer sau din lapte de iapă), costume tradiţionale şi diverse cadouri artizanale.

image

Călătorie cu trenul cu aburi

O modalitate foarte relaxantă de a te bucura de frumoasele panorame montane din Bregenzerwald este o călătorie inedita cu trenul cu aburi Wälderbähnle.

» mai multe detalii

Acesta circula între Bezau şi Schwarzenberg (5 km) din Mai până în Octombrie, sâmbăta, duminica şi în sărbătorile publice.

image

Parcul natural Nagelfluhkette

Parcul natural Nagelfluhkette se întinde pe o suprafaţă de 401 km2 şi este primul parc narural transfrontalier, cuprinzând şi partea sudică a zonei Allgäu, Germania.

» mai multe detalii

Nagelfluhkette constă aproape în totalitate din numeroase pietre rotunde, de diferite dimensiuni, care sunt presate într-un conglomerat, asa-numitul Nagelfluh. Are o lungime de 24 km, fiind un fenomen al naturii colosal, atingând o înălţime de 1834 m.

image

Excursii de o zi

Datorită locaţiei sale centrale, Bregenzerwald este punctul de plecare perfect pentru numeroase excursii în provincia Vorarlberg şi în zona lacului Bodensee.

» mai multe detalii

Puteţi face excursii de 1 zi
• în oraşul Bregenz, capitala provinciei Vorarlberg, amplasat pe malul lacului Bodensee
• în oraşul Dornbirn cu muzeul interactiv Inatura şi muzeul Rolls Royce
• la cetatea Schattenburg şi în centul medieval al oraşului Feldkirch
• la Mainau – insula florilor de pe lacul Bodensee
• în centrul medieval al orasului-insulă Lindau
• la Minimundus, unde veti putea admira clădiri celebre din întreaga lume- reconstruite în miniatuă
• la parcul de distracţii Spieleland din Ravensburg
• la Legoland Gunzburg

image

Hotel Wälderhof

Hotelul este amplasat într-o locaţie liniştită, idilică, fiind înconjurat de peisajul alpin din Bregenzerwald.

image

Pensiunea St. Antonius

Simțiți-vă bine într-una din camerele foarte bine dotate.